fbpx


Dunderdagar har nu en egen Youtube-kanal. Förutom THE FERRYMAN och KATEDRALENS VÄKTARE som har visats tidigare så finns även en helt ny video kallad THE STATEMENT OF RANDOLPH CARTER. Den sistnämnde bygger på H.P. Lovecrafts klassiska berättelse men med en twist som egentligen bara någon som läst ursprungsberättelsen kan förstå. Förhoppningsvis kommer det fler videos till kanal även om de nog aldrig kommer att slå som spön i backen.

Dunderdagar på Youtube


Nu när Comixology läggs ner och alla serietidningar skall flyttas över till Kindle Direct Publishing (KDP) så är jag inte i dagsläget så intresserad av att hänga med. Comixology var en mindre mardröm administrationsmässigt med obefintlig information och långa ledtider. Av vad jag hört av KDP så är läget inte mycket bättre där. Amazon som äger KDP är inte direkt kända för sin ödmjukhet och det är lätt för indieskapare att hamna i kläm när den stora jätten godtyckligt gör ändringar på sin plattform. Därför har jag beslutat att flytta över mina digitala serier (d.v.s. de serier som läses på bildskärm) till plattformen GlobalComix. Denna plattform fungerar litet annorlunda jämfört med Comixology. Läsarna köper ett abonnemang som kostar 7.99 USD (ca 71 SEK) i månaden och då får man läsa alla serier som finns i GlobalComix stora bibliotek. Alla Dunderdagars serietidningar finns nu uppladdade på GlobalComix och jämfört med Comixology så har det gått lekande lätt. Har du tid och lust så ta en titt på plattformen. Kanske hittar du andra favoriter än Karl Kämpe Äventyraren?

/ Jörgen Karlsson

GlobalComix

De norrbottniska morgontidningarna Kuriren och NSD har gjort ett reportage med Jörgen Karlsson som talar om Karl Kämpe, serietidningar och kickstarters. För att se en faksimil TRYCK HÄR!


Efterfrågan bland er läsare har länge varit stor efter en längre Karl Kämpe-berättelse. Tidigare har detta känts som ett stort steg att ta produktionsmässigt och inte minst ekonomiskt, men nu känns tiden rätt att pröva något större. Kickstartern för Karl Kämpe Äventyraren: Den Siste Tempelriddaren är den första delen av tre som tillsammans bildar trilogin Expedition Paradiset. De två första delarna är redan tecknade och håller i detta nu på att färgläggas. Det skall bli spännande att höra era reaktioner efter att hela trilogin är publicerad men först gäller det att finansiera den första delen. Så om du inte redan har gjort det så surfa över till kickstarter och gör din insats.

Karl Kämpe Äventyraren: Den Siste Tempelriddaren på kickstarter


Den nya Karl Kämpe-berättelsen Ingen Vinter Varar För Evigt tecknas just nu i Polen. Du kan nu på youtube se hur ilustratOLKA tecknar först sidan av serien och berättar om sin process och om Karl Kämpe, detta på polska givetvis. Även om du inte förstår ett skvatt kan det vara intressant att se hur hon arbetar. Från papper och penna till färdigt digitalt mästerverk.

ilustratOLKA tecknar Karl Kämpe på youtube!


Under några veckor har Karl Kämpe The Adventurer Issue #1 – A Moment of Hate funnits att köpa och läsa hos Comixology. Stora förändringar är dock på gång hos Comixology och det ser ut som om att den plattformen skall smälta ihop med Kindle Direct Publishing som ägs av Amazon. Exakt vad det innebär för Dunderdagars utbud återstår att se men vi vet att serietidningar som är inhandlade digitalt hos Comixology kommer att finnas på den nya plattformen. En läsare kommer alltså inte att behöva köpa sin serietidningssamling igen för att få tillgång till den. I övrigt håller Jeff Bezoz det mesta hemligt så vi får vänta och se vad som händer.

Comixology!

SENASTE SERIETIDNINGAR
kkacomic5
Karl Kämpe Äventyraren nr 5
kkacomic4-2
Karl Kämpe Äventyraren nr 4
kkacomic3-2
Karl Kämpe Äventyraren nr 3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *