fbpx


Så var det dags för Karl Kämpe att göra sin bejublade premiär i serietidningen Fantomen. Detta sker i nr 10/11 2022 och det är serien “Lång trappa, kort rep” som Karl Kämpe debuterar i. Denna serietidning finns i alla välsorterade butiker där de säljer serietidningar. Så vad väntar du på?

Fantomen


Kickstartern för serietidningen Karl Kämpe Äventyraren – Den Eviga Vinterns Land är nu igång. Detta är den andra delen i trilogin Expedition Paradiset. Givetvis kan du även förvärva den första delen under kickstartern. Klicka på länken nedan för att ta en närmare titt på vad kickstartern har att erbjuda.

Karl Kämpe Äventyraren: Den Eviga Vinterns Land på Kickstarter


Dunderdagar har nu en egen Youtube-kanal. Förutom THE FERRYMAN och KATEDRALENS VÄKTARE som har visats tidigare så finns även en helt ny video kallad THE STATEMENT OF RANDOLPH CARTER. Den sistnämnde bygger på H.P. Lovecrafts klassiska berättelse men med en twist som egentligen bara någon som läst ursprungsberättelsen kan förstå. Förhoppningsvis kommer det fler videos till kanal även om de nog aldrig kommer att slå som spön i backen.

Dunderdagar på Youtube


Nu när Comixology läggs ner och alla serietidningar skall flyttas över till Kindle Direct Publishing (KDP) så är jag inte i dagsläget så intresserad av att hänga med. Comixology var en mindre mardröm administrationsmässigt med obefintlig information och långa ledtider. Av vad jag hört av KDP så är läget inte mycket bättre där. Amazon som äger KDP är inte direkt kända för sin ödmjukhet och det är lätt för indieskapare att hamna i kläm när den stora jätten godtyckligt gör ändringar på sin plattform. Därför har jag beslutat att flytta över mina digitala serier (d.v.s. de serier som läses på bildskärm) till plattformen GlobalComix. Denna plattform fungerar litet annorlunda jämfört med Comixology. Läsarna köper ett abonnemang som kostar 7.99 USD (ca 71 SEK) i månaden och då får man läsa alla serier som finns i GlobalComix stora bibliotek. Alla Dunderdagars serietidningar finns nu uppladdade på GlobalComix och jämfört med Comixology så har det gått lekande lätt. Har du tid och lust så ta en titt på plattformen. Kanske hittar du andra favoriter än Karl Kämpe Äventyraren?

/ Jörgen Karlsson

GlobalComix

De norrbottniska morgontidningarna Kuriren och NSD har gjort ett reportage med Jörgen Karlsson som talar om Karl Kämpe, serietidningar och kickstarters. För att se en faksimil TRYCK HÄR!


Efterfrågan bland er läsare har länge varit stor efter en längre Karl Kämpe-berättelse. Tidigare har detta känts som ett stort steg att ta produktionsmässigt och inte minst ekonomiskt, men nu känns tiden rätt att pröva något större. Kickstartern för Karl Kämpe Äventyraren: Den Siste Tempelriddaren är den första delen av tre som tillsammans bildar trilogin Expedition Paradiset. De två första delarna är redan tecknade och håller i detta nu på att färgläggas. Det skall bli spännande att höra era reaktioner efter att hela trilogin är publicerad men först gäller det att finansiera den första delen. Så om du inte redan har gjort det så surfa över till kickstarter och gör din insats.

Karl Kämpe Äventyraren: Den Siste Tempelriddaren på kickstarter

SENASTE SERIETIDNINGAR
kkacomic5
Karl Kämpe Äventyraren nr 5
kkacomic4-2
Karl Kämpe Äventyraren nr 4
kkacomic3-2
Karl Kämpe Äventyraren nr 3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *