fbpx
Lorenzo de Lamberti tillsammans med två nakna nunnor. Bild från filmen Virgin Territory.

Anakin Skywalker i 1300-talskomedi

Premissen luktar kalkon redan från början och när filmen väl rullar igång så besannas snabbt alla ens farhågor. Med Hollywoodstjärnor som Mischa Barton och Hayden Christensen i huvudrollerna vad kan egentligen gå fel? Tydligen mycket!

Varning! Texten nedan innehåller spoilers.

Under 1300-talet härjar digerdöden i Florens och övriga Europa. Den fattige Lorenzo de Lamberti är förälskad i rikemansdottern Pampinella som i sin tur är förlovad med en rysk greve. Ondingen Gerbino vill också gifta sig med Pampinella och lägga beslag på hennes förmögenhet. För att undkomma Gerbinos hejdukar gömmer sig Lorenzo i ett nunnekloster men det tar inte lång tid förrän de sexuellt förtryckta nunnorna börjar ha erotiskt umgänge med honom. För att undfly den slemmige Gerbino så reser Pampinella med sina bästa vänner till familjens lantvilla där hon tänker invänta sin trolovade. Lorenzo, Gerbino och den ryske greven anländer senare till villan och de måste med svärd i hand bevisa för henne vem som är hennes hjärta värdig.

Virgin Territory kan enklast beskrivas som en dålig American Pie-kopia som utspelar sig under 1300-talet. Torr humor, omotiverade nakenscener och bedrövligt skådespeleri säkerställer att denna film får sämsta betyg. Jag tillhör den minoritet som inte tycker att Hayden Christensen är en så dålig skådespelare däremot har karln haft den största oturen när det gäller filmroller. Jag kan faktiskt på pappret se att detta filmprojekt, som hämtar stoff från novellsamlingen Decamerone från år 1353, kan ha sett rätt bra ut men utförandet är uselt. Jag vet inte vad regissören David Leland tänkte på mer än att visa så många kvinnliga bröst och rumpor som möjligt. Varför Tim Roth besudlar sitt goda namn genom att medverka i denna film övergår mitt förstånd. Undvik denna film som pesten!


X

Ett uselt photoshoppat omslag för filmen Virgin Territory.

Originaltitel: Virgin Territory
Språk: Engelska
Produktionsår: 2007
Speltid: 97 min
Regissör: David Leland
Skådespelare: Mischa Barton, Hayden Christensen, Tom Roth m.fl.

Dela detta inlägg:

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *