fbpx

Lär känna oss litet bättre

OM OSS

OM KARL KÄMPE

I nådens år 1679 föddes ett litet gossebarn på sin fars lilla soldattorp i Uppland. Sonen som senare döptes till Karl Julius Axelsson skulle likt sin far ansluta sig till den svenska armén under stormaktstiden. När det Stora nordiska kriget sedan bröt ut var Karl, som nu fått soldatnamnet Kämpe, en av tusentals karoliner som bröt i striden fram. Under Slaget vid Poltava (1709) led den svenska armén en katastrofal förlust och som en av få överlevande flydde han slagfältet.

Väl tillbaka i centrala Europa upptäckte Karl att världen inte är vad världen borde vara. Änglar och demoner existerar och i skuggorna för de ett krig mot varandra med människor som spelpjäser. Om inte mörkrets makter skall segra måste goda och rättfärdiga människor ta upp kampen. Människor som Karl Kämpe.

Läs biografin – Tryck på knappen.

OM SERIETIDNINGEN

Serietidningen Karl Kämpe Äventyraren började nästan av en slump. Tanken var att göra en “one-shot” för att göra introduktionen till Karl Kämpe och hans värld enklare för nya läsare (av den ännu outgivna novellsamlingen). Men ett nummer gav blodad tand och fler nummer skulle snart följa. Hitintills har serierna varit kortare berättelser som rymts i ett enda nummer. I framtiden med ökad erfarenhet är förhoppningen att göra längre berättelser som löper över flera nummer.

Ett ständigt problem med serietidningen är finansieringen. Samtliga nummer har kickstartats och inget har hitintills under kampanjen gått med plus. Med merförsäljning har (som tur är) vissa nummer i alla fall nått plus minus noll men i slutändan är detta som alla förstår ohållbart. Ekonomin måste styras upp så tidningen kan börja tjäna pengar och utvecklas. Mer pengar betyder också tjockare tidning och möjligheten att anlita bättre artister. Framtiden kommer förhoppningsvis att presentera nya koncept för att öka antalet backare på kickstarter och så måste handeln flyta på i webbutiken.

Givetvis är all hjälp välkommen, från en enkel rekommendation till en backning på högsta nivån. Har du en idé för hur serietidningen kan förbättras så hör av dig.

OM NOVELLSAMLINGEN

Karl Kämpe började som ett bokprojekt år 2013. Under åren som följde skrevs åtta noveller som nu är färdigskrivna. Allt som återstår är en sista slutredigering för att novellsamlingen skall kunna publiceras. I dagsläget söker Dunderdagar därför efter ett lämpligt förlag som kan publicera samlingen som har fått namnet:
Karl Kämpe – Mellan Himmel och Helvete.

De åtta novellerna i samlingen har följande namn:
• Ur Ragnaröks Aska
• Den Franske Kanaljen
• Satans Kalas
• Helvetets Förgård
• Paradisormen
• Råttornas Herre
• Järnhuvudet
• Den Yttersta Dagen

OM JÖRGEN KARLSSON

Jörgen Karlsson, föddes 1974 i Haparanda, men hamnade efter några år i Boden där han växte upp. Efter skola och militärtjänst började han arbeta som grafiker, till en början i Boden men senare i grannstaden Luleå (vilket han fortfarande gör).

Vid sidan om det dagliga arbetet driver han företaget Dunderdagar som främst arbetar med att utveckla varumärkena Karl Kämpe och Konung Gråkappa. Hans litterära gärning har främst varit inom rollspelbranschen innan han började skriva bok och serietidningsmanus.

 

OM DUNDERDAGAR

Dunderdagar är företaget bakom seriefigurer som Karl Kämpe och Konung Gråkappa. Tanken med Karl Kämpe är att låta han växa inom olika medier. Karl har redan gjort sin serietidningsdebut och om gudarna är med oss så kommer han inom en inte allt för avlägsen framtid att göra bokdebut. Sedan är framtiden öppen för andra medier. Med litet tur har Karl Kämpe ett långt äventyrligt liv att berätta om.