fbpx
, , ,

Beautiful death – Karl Kämpe edition

beautifuldeathnr1Ni har väl inte missat illustratören Robert Balls fantastiska bildserie Beautiful Death. Till varje avsnitt av Game of Thrones har Ball illustrerat en bild tillsammans med ett citat från just det avsnittet. Jag har länge prövat göra en egen Beautiful Death-bild och har äntligen lyckats skapa en som jag är tillräckligt nöjd med att jag vågar publicera den. Citatet är hämtat från det första kapitlet ur Karl Kämpe-novellen Satans kalas som ni kan läsa här. Hoppas ni gillar denna Beautiful death och sänder ni tillräckligt mycket kärlek via cyberrymden så kanske jag skapar en till.

Dela detta inlägg:

Facebook

2 svar

  1. Recept: 1 – Hitta på ett olycksbådande citat som har med döden eller dödande att göra. 2 – Rita en passande bild till citatet, helst med mycket blod eller eld. 3 – Slå ihop punkt 1 och 2 till en färdig bild.

    Skämt åsido så finns det många olika sätt att skapa en Beautiful Death. Tittar man på Robert Balls webbsida kan man även se fan art och då inser man att det finns lika många stilar som det finns konstnärer. Jag gjorde min på följande sätt. Först tog jag ett passande citat från en av mina Karl Kämpe-noveller. Sedan ritade jag bilden men eftersom jag inte kan rita för hand speciellt bra så föredrar jag att hålla på med vektorgrafik. Illustrator är ett i detta fall utmärkt program. Därefter letade jag på nätet efter en passande bild som jag kunde använda som förebild. I detta fall använda jag mig av en retroaffisch skapad av Michael B. Myers Jr. På hans webbsida kan man se den bild på Stålmannen som jag använde mig av och andra superhjältar. Till sist formgav jag bilden tillsammans med citat i programmet Indesign. Jag lade extra märke till att i originalen var vissa ord understrukna och att det var en liten symbol längst ner och voilà. Bilden var färdig för allmän beskådning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *