fbpx
,

Halvvägs där!

featherpenIdag har jag nöjet att berätta att den fjärde novellen (Helvetets Förgård) om Karl Kämpe är färdigskriven. Det har varit en lång resa som började med ett uppehåll. Efter att jag skrivit klart Satans Kalas visste jag att den fjärde novellen skulle bli svår att skriva eftersom den skulle introducera den mythos som Karl Kämpes värld bygger på. Dessutom skulle ett helt nytt element presenteras som kommer att kasta sin långa skugga på alla kommande Karl Kämpe-noveller. Det var alltså två svåra nötter som måste knäckas och det gav mig en sådan ångest att det tog mig tre månader innan jag fattade modet och började skriva på den fjärde novellen. Efter att jag väl startat så flöt det på rätt bra även om jag hela tiden kom på nya saker som måste in i texten vilket gjorde att jag ständigt behövde revidera om det jag redan skrivit. Det svåra med denna novell var att bestämma hur mycket som skulle avslöjas och hur mycket som skulle sparas till kommande noveller. Jag tycker mig ha funnit en sorts balans som ger läsaren tillräckligt mycket information för att denna skall förstå hur universumet snurrar men samtidigt lämnat så många luckor öppna att det frestar läsaren att läsa vidare för att få veta mer.

aventyrarenSom jag tidigare berättar så kommer Helvetets Förgård inte att publiceras på nätet. Denna novell kommer att sparas tills hela boken är färdigskriven. Novellen består av 10 kapitel och i runda slängar 21.500 ord. Med den fjärde novellen avslutad så betyder det att jag har nått mitten på boken och är halvvägs framme. Lika mycket arbete som jag lagt ner hitintills återstår alltså att göra. Jag hoppas att jag klarar av att göra det på två år. Håll tummarna.

De fyra första novellerna består tillsammans av ungefär 90.000 ord vilket motsvarar ungefär 220 sidor i en normalstor bok. Håller jag samma storlek på de kommande novellerna kommer boken att bli omkring 450 sidor lång, vilket är ett normalt omfång på en bok.

Arbetet med den femte Karl Kämpe-novellen kommer att börja så fort jag har hunnit dekompressera. Under tiden skall jag färdigställa pdf-filen för Satans Kalas som om gudarna står oss bi kommer att publiceras lagom till midsommar. En ny illustratör har gjort två av bilderna och jag ser verkligen fram emot att höra vad ni tycker. Over and out.

Dela detta inlägg:

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *