fbpx
, ,

Lägesrapport!

kka19Sommaren närmar sig Sverige med stormsteg och jag tyckte att det var dags för en lägesrapport. Den sjätte Karl Kämpe-novellen Bakom svenska gardiner är i princip färdigskriven och jag har också börjat peta i den sjunde som jag kallar Järnhuvudet. Det stora problemet med denna novell är att den till stora delar utspelar sig under en faktisk historisk händelse och att jag således behöver läsa på ordentligt för att den inte helt skall gå emot det vi vet från historieböckerna. En rad kända och halvkända personligheter från det tidiga 1700-talet kommer att göra entré och det känns viktigt att inte slarva med detaljerna. Givetvis kommer jag att ta mig en viss frihet för att kunna göra en spännande och actionfylld berättelse men om jag kan undvika det kommer jag ändra så litet som möjligt av det som egentligen hände.

Serietidningen Karl Kämpe Äventyren börjar kännas litet som bortflyende droska som jag till fots desperat försöker jaga ikapp.  Jag har blivit tvungen att ”avskeda” tre illustratörer och två av de tre som på något sätt fortfarande är involverad i projekt har alla fått ”tillfälliga” förhinder så kugghjulen snurrar långsamt om vi säger så. Det lutar åt en publicering först efter sommaren men serietidningen skall bli färdiggjord om det så blir det sista jag gör. Det kan ni vara säkra på.

I övrigt händer inte så mycket på Karl Kämpe-fronten. Det känns som om jag är mentalt spenderad och att några nya krafttag inte kommer att tas förrän efter semestern. Dock vet man aldrig när ett inspirationsutbrott kan infinna sig så vi för se hur det går. Det var allt för den här gången. Over and out.

Dela detta inlägg:

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *