fbpx

Den franske kanaljen (8)

featherpenDen Franske Kanaljen, kapitel 8. Karl Kämpe får det föga ärorika uppdraget att bära in Guillaume de Montauroux många koffertar till rummet i Belz slott. Efter denna pärs väntar nästa göromål, nämligen det att förvandla den grovhuggne svensken till en fransk adelsman. En uppgift som kan vara nog så svår…

För att läsa kapitel 8 tryck här!

Berätta gärna vad ni tycker. Vad var bra och vad var dåligt? Finns det något som är ologiskt eller rena faktafel? Kan svenskan förbättras och i så fall hur? Var inte rädd för att ge negativ kritik. Jag ser fram emot alla kommentarer.

2 reaktioner på ”Den franske kanaljen (8)”

  1. Anders Sparrfelt

    Överlag använder texten för många adverb. Det blir mer effektfullt om du använder dessa sparsamt och bara när du verkligen behöver poängtera något. Detta gäller alla kapitel som jag läst. Tänk också på att använda “de” istället för “dem” i subjektsform. Jag tror jag såg det omvända i något tidigare kapitel. Lycka till!

  2. Jörgen Karlsson

    Detta med adverbens vara eller icke vara. Jag tycker att jag använt adverb relativt sparsamt även om jag har låtit något slinka med för att göra texten mindre “torr”. Det var ett bra tips du gav att bara använda adverb när något verkligen behöver poängteras. Det skall jag tänka på i framtida skriverier. Det där med “De och “Dem” låter som rena slarvfel. Jag tackar dig för din kommentar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *