fbpx
,

Superstar, för en dag i alla fall!

Vilken dag det blev. Föga anade jag när jag steg upp i morse att jag innan dagen var över att jag skulle vara rikskändis. Redan i fredags visste jag om att jag skulle göra en intervju under måndagen för den lokala radiokanalen P4 Norrbotten. Sedan eskalerade det…

Så här några timmar senare är allt ett töcken. Vad fan var det som hände idag? Jag hade varit rätt nervös under helgen inför radiointervjun för den skulle vara LIVE. Men en intervju på ungefär 4 minuter skall väl inte vara några större problem även om jag inte har gjort någon tidigare? Och radiointervjun löpte på som jag förväntat mig och med några enstaka stakningar så tog jag mig igenom den utan några större problem.

Tio minuter senare ringer SVT Norrbotten, den lokala TV-kanalen, och vill göra en intervju en halvtimme senare. Eftersom jag var glad i hågen så svarade jag javisst. Klarade jag en radiointervju så ska väl en TV-intervju som inte är LIVE inte vara några problem. Här tog jag mig nog litet vatten över huvudet. Jag var alldeles för flamsig under intervjun (även om det mesta klipptes bort som tur var), jag stirrade vilt omkring mig som ett jagat rådjur och värst av allt var att min halvförlamade sida av ansiktet hade svårt att hålla upp vänstra ögonlocken. Jag såg för tusan ut som Quasimodo från Ringaren i Notre Dame (skratt). Nåväl, vis av erfarenheten så lär jag göra bättre ifrån mig nästa gång.

Knappt hinner jag komma hem innan det plingar till i mobiltelefonen (vilket det har gjort hela dagen, tack för alla lyckönskningar). Men det senaste SMS:et meddelade mig om att jag var med i TV-programmet Sverige idag, som sänds nationellt från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr. Jag har hastigt och lustigt blivit mer eller mindre rikskänd, för en dag i alla fall. Herregud, vad står på tur härnäst? Talkshows, På spåret, Kändisjeopardy?

Om ni frågar mig nu vad jag sade under intervjuerna så måste jag erkänna att jag har ingen aning. Eftersom jag pratade serietidningar, Fantomen, Karl Kämpe före, under och efter intervjuerna är allt blurrigt. Det är som att vakna upp bakis och inte riktigt komma ihåg vad man gjorde kvällen innan. Nu går det givetvis att se och höra intervjuerna på respektive webbsida men efter denna pärs är allt jag vill göra att äta middag och sedan dra täcket över mig. Undrar vad för nytt djävulskap som väntar mig imorgon…

EDIT: ONSDAG 5 APRIL

Dagen innan publiceringen av mitt Fantomenäventyr intervjuades jag i programmet Halv tre med Lotta Bromé på radiokanalen Mix Megapol. Precis innan intervjun började, när Lotta introducerar vad vi skall prata om, låter det precis som vilket radioinslag som helst och helt plötsligt slår det en att man inte bara kan (som vanligt) lyssna på programmet, man skall även deltaga LIVE i det. Snacka om en surrealistisk känsla. Hur som helst gick intervjun jättebra och var nog den bäst flytande jag gjort under de senaste dagarna.

Landet runt (reportaget börjar 22:05 i klippet)
Mix Megapol (intervjun börjar 35:53 i klippet)
P4 Norrbotten – Lulebo ligger bakom Fantomens senaste äventyr
SVT Norrbotten – Den vandrande vålnadens öde bestäms av fantomförfattare i Luleå
Sverige idag (reportaget börjar 23:02 i klippet)
Lokalpressen intervjuar Jörgen Karlsson
Chronicle Chamber intervjuar Jörgen Karlsson

Dela detta inlägg:

Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *