besokbutikenreklam19

kka20

kkaserietidningen2-0

FÖRORD
Det var egentligen aldrig någon fråga om den första Karl Kämpe serietidningen skulle få en uppföljare. Självklart skall den det. Frågan var bara när? Efter att ha uppnått allt jag ville med nr 1, som jag tycker blev en värdig hyllning till de klassiska 80-talsserietidningarna jag växte upp med, är det naturliga steget att försöka göra allt bättre, fetare och färggladare.

De två stora problemen som var tvungna att lösas var manuset och vem som skulle teckna den. Jag hade egentligen bara ett slut till en berättelse, i övrigt var papperet tomt när det kom till manuset. Men så dök ytterligare en scen upp och efter det ytterligare en. Sedan var problemet löst då jag i slutändan bara var tvungen att sammanlänka de olika scenerna. Men att skriva seriemanus är svårt. Bland det svåraste jag försökte mig på. Dock har alla som har fått smygläsa manuset tyckt att det var väldigt bra, en röst höjdes till och med för att jag skulle göra berättelsen längre men jag avstod från det då det skulle kräva mer tid och fetare ekonomiska resurser.

Serietecknaren Reine Rosenberg kom nästan av en slump in i projektet. Visserligen hade Reine tecknat några av de första Karl Kämpe-bilderna när denna webbsida startades men han hade därefter svepts iväg andra intressenter och tycktes vara förlorad till de stora gossarna. Som tur var läste jag på facebook att Reine ”kände sig sysslolös” samtidigt som jag precis fått färdigt mitt genomarbetade seriemanus. Med manuset skickat till Reine var han inte svårövertalad och arbetet kunde börja. Nedan ser ni en sida som Reine gjort från skiss till färdig sida.
kka2-01
BERÄTTELSEN
Jag vill egentligen inte berätta allt för mycket om vad DEN ENDA KVINNAN handlar om. Inte för att jag är missunnsam utan för att jag inte vill förstöra läsupplevelsen när den väl är färdig. Men jag kan berätta att den innehåller många av de element som jag älskar i en berättelse. Den är på ett sätt episk men på den lilla skalan (om ni förstår vad jag menar), den innehåller action, drama och ett oväntat slut. Mer vill jag inte säga men jag lovar att det är bland det bästa som jag författat i min korta karriär.

Mer information om Karl Kämpe Äventyraren nr 2 kommer senare när de olika delarna i projektet börjar komma på plats.


kkaserietidningen1-0

vandrarenkarlkampe

EN SERIETIDNING HAR SKAPATS!
Efter ett års mödor finns äntligen det första numret av Karl Kämpe Äventyraren ute till försäljning. För bara en halv hundralapp kan även du ta del av Karl Kämpes första spännande äventyr i serieformat. Serietidningen innehåller förutom själva serien även en kort introduktion, skisser och faktasidor om Karl Kämpes värld.

Karl Kämpe är en fiktiv 1700-talshjälte skapad av Jörgen Karlsson. Som en av få karoliner som överlevde massakern vid Poltava har han börjat ett långt kringflackande liv i Europa där han bekämpar djävulens hantlangare vare sig de är människor eller demoner. I denna serietidning befinner han sig i hertigdömet Württemberg där han ställs öga mot öga med djävulens kusk.

Manuset och formgivningen är inspirerad av 80-talets svenska serietidningskultur med serier som Conan Barbaren, Fantomen och Judge Dredd i spetsen. Manuset är skrivet av Jörgen Karlsson och serien är tecknad av Per Folmer. Det magnifika omslaget är målat av Daniel Karlsson. Andra illustratörer som Pär Lindström, Daniel Falck och Reine Rosenberg har även bidragit med sin talang. Serietidningen är tryckt av det goda folket på Lule Grafiska.

kka24

 

 

MEDVERKANDE I NR 1:
Jörgen Karlsson [ansvarig utgivare, manusförfattare]
Per Folmer [serietecknare] – Besök webbsida!
Daniel Karlsson [omslagsillustratör] – Besök webbsida!
Pär Lindström
[karta] – Besök webbsida!
Daniel Falck [bild] – Besök webbsida!
Reine Rosenberg [bild] – Besök webbsida!

FÖR ATT SE BLOGGINLÄGG RÖRANDE SERIETIDNINGEN TRYCK HÄR:
Karl Kämpe Äventyraren i bloggen