kickstarter304

Efter den lyckade kickstartern för Karl Kämpe Äventyraren nr 3 så rullar arbetet vidare med själva serietidningen. Som förra numret kommer serietidningen ha 32 sidor och tryckas helt i fyrfärg. Förhoppningen är att den skall kunna skickas ut i september. Vi kommer att hålla intresserade uppdaterade via facebook, genom Karl Kämpes nyhetsbrev och givetvis på den här webbsidan.

Karl Kämpe Äventyraren nr 3 på Kickstarter!


>>> BERÄTTELSER
kkanr3-01Den kosmiska balansen [Manus: Jörgen Karlsson – Bild: Fredrik Mattsson]
En annalkande storm tvingar Karl Kämpe och hans mentor Martin von Kronsdorf att söka natthärbärge på en bondgård. Den vänlige änklingen Jakob bjuder in herrarna på aftonvard och det blir en trevlig kväll med många skratt. Under natten attackeras dock bonden av en fasansfull mara men räddas i sista stund av Karl. Martin fruktar en ny attack kommande natt och därför förbereder de två männen en fälla. Frågan är bara för vem är fällan farligast, för maran eller Karl Kämpe?

kkanr3-02Färjkarlen [Manus: Jörgen Karlsson – Bild: Reine Rosenberg]
Många gånger under sitt våldsamma liv har Karl Kämpe varit nära döden. Föga anar han att en enkel färd över en bred flod kan bli hans sista.


>>> DET KREATIVA TEAMET
Jörgen Karlsson
[manusförfattare, ansvarig utgivare] är grafiker med författarambitioner som arbetar i Luleå. Under ett uppehåll i skrivandet av debutboken så slog det honom att det vore bra om det fanns ett enkelt sätt att introducera läsarna till Karl Kämpe och hans värld. Så föddes idén om en tecknad serie och det är det arbetet som ni kan följa på den här webbsidan. Hans favoritserie är Thor (The God Butcher/Godbomb) och nya Elric från Titan Comics.

kkanr3-03

Fredrik Mattsson, frilansande bildkonstnär som även utvecklar egna indie-spel och tecknade serier. Han har haft en ledande roll över det visuella i speltitlar som SpellClash och Elementalia the Invasion. Webserien Blu Herb håller han varmt om hjärtat och han rekommenderar kommande Wahid: the Weapon of Mass Destruction. Hans favoritserier är Scott Pilgrim, One Piece och det mesta med X-Men. Till favorittecknarna hör Chris Bachalo, Mike del Mundo, Bret Blevins och Eric Canete.

kkanr3-04

Reine Rosenberg är illustratör och serietecknare som till vardags är verksam inom spelindustrin. Otaliga är hans rollspelsillustrationer till främst Mutant och dess telningar. Hans föredrar att teckna med tusch och helst åt serietidningshållet. Hans favoritserie för tillfället är Batman/Elmer Fudd Special #1, och hans största inspirationskällor är Tommy Lee Edwards, Lee Weeks och Bernie Wrightson. Favoritförfattare just nu inom seriebranschen är Tom King.