Hjärtligt välkomna till www.karlkampe.se. Detta är min (Jörgen Karlsson) webbsida om en ensam karolin vid namn Karl Kämpe som upptäcker, efter att han lämnat armén, att världen inte riktigt är som den borde vara. I mörkret ruvar ondskans hantlangare och det är upp till goda män att sända tillbaka dem till helvetet där de hör hemma. Hur detta projekt tog sin början kan ni läsa i inlägget: Kärlek vid första ögonkastet!

Om novellerna
Tanken är att jag skall skriva åtta noveller om Karl Kämpe som tillsammans bildar en bok. Varje novell är fristående och kan läsas separat men samtidigt finns det ett bakomliggande tema som binder samman berättelserna på ett djupare plan. De tre första novellerna kommer jag att publicera på denna webbsida medan övriga kommer att hållas hemliga till ”det stora” boksläppet. Om boken av någon anledning aldrig blir tryckt kommer jag att publicera samtliga berättelser här. Under menyvalet Boken kan ni läsa de tre publicerade novellerna.

Karl Kämpe är alltså mitt försök att skapa en svensk hjälte i samma stil som Robert E. Howards Conan Barbaren eller mer rättvisande Solomon Kane. Andra författare som jag har hämtat stor inspiration från är Joe Abercrombie, Peter Englund, Conan Doyle, J.R.R. Tolkien och i viss mån H.P. Lovecraft. Den svenska heroisk fantasy-genren är förbluffande liten och detta är mitt försök att skapa intresse för en till stora delar bortglömd och negligerad stormaktstid.

Om webbsidan
På denna webbsida kommer jag att ta upp olika aspekter av mitt skrivande och kommentera om både populärhistoria och populärkultur. Det kommer att bli många recensioner men även skrivtips och egna tankar om alla möjliga ämnen som jag finner intressanta att ta upp. Det kommer också att publiceras illustrationer och fotografier som hör projektet till. Min förhoppning är att ni som besöker min webbsida också skriver kommentarer så att jag kan få litet feedback. Jag är på inget sätt ofelbar och era tankar kommer med största sannolikhet göra att jag skriver en bättre bok.

Om författaren
Jörgen Karlsson föddes i Haparanda i nådens år 1974. Jag växte upp i Boden men bor numera i Luleå där jag lever och arbetar. Mina litterära prestationer har främst varit inom den svenska rollspelsgenren där jag arbetat både privat och för professionella företag. Detta är mitt första försök att skriva en bok.

Meriter skrivartävlingar
– 2:a plats i Fria Ligans scenariotävling till rollspelet Svavelvinter (2012).
– 1:a plats i Speltidningen Fenix omröstning Årets supplement (2012).
– 3:e plats i Riotminds julrimtävling (2013).
– 1:a plats i Fria Ligans scenariotävling för Spelet om Morwhayle (2014).