nr4underproduktion2

 

 

 

Knappt har nr 3 hunnit landa i brevlådorna förrän produktionen av Karl Kämpe Äventyraren nr 4 är i full gång. Redan i nr 2 fick vi en försmak av Karl Kämpes soldatliv i den korta berättelsen Bryskt uppvaknande men det är först nu i nr 4 som vi får följa med i ett fullångt äventyr. I berättelsen Dödlig kommendering förflyttas vi till Karl XII:s ryska fälttåg och slaget vid Holowczyn (1708). Vid den dristiga övergången av floden Vabitj är löjtnant Kämpe en av många karoliner som kämpar för den svenska arméns överlevnad…

KICKSTARTER
Kickstartern för Karl Kämpe Äventyraren är avslutad och drog in hela 40.020 kronor. Ett stort tack till alla som stöttade kampanjen.

INNEHÅLL
– 40 sidor i formatet 17×26 cm.
– Omslag och inlaga i 4-färg.
– Berättelsen Dödlig kommendering (26 sidor).
– Den komiska stripen Konung Gråkappa.
– Fakta om Slaget vid Holowczyn.
– Berättelsen Gravens hemlighet (6 sidor).
– Extra material.
nr4underproduktion4

 

DÖDLIG KOMMENDERING
Det stora nordiska kriget rasar för fullt. Efter slaget vid Holowczyn blir löjtnant Karl Kämpe kallad till generalmajor Creutz tält. Där berättar generalen att ryska partisaner som under hela fälttåget har förtretat den svenska armén opererar från en rysk skans några dagars färd från arméns nuvarande position. Creutz kommenderar därför Karl Kämpe att välja ut en liten attackstyrka och genomföra ett överraskningsanfall mot skansen och förstöra den om möjligt. Medan huvudarmén marscherar mot staden Mogilev ger sig Karl Kämpe och fem andra karoliner av mot skansen på ett uppdrag som kan bli deras sista.

GRAVENS HEMLIGHET
Om kickstartern passerar första stretchgoal:et slänger vi in den korta berättelsen Gravens hemlighet. I denna berättelse letar Karl Kämpe och hans mentor Martin von Kronsdorf efter en relik som skall finnas gömd i en grav. Med en gemensam kraftansträngning får de undan den tunga stenplattan som täcker graven. Vad de finner i graven var inte riktigt vad de förväntat sig.

nr4underproduktion7

KONUNG GRÅKAPPA
Älskad av vissa, hatad av andra. Konung Gråkappa lämnar ingen oberörd. Denna komiska serie berättad av Jörgen Karlsson och tecknade av Anders Skoglind kommer att göra sin efterlängtade debut i Karl Kämpe Äventyraren nr 4.

nr4underproduktion5

DET KREATIVA TEAMET
Jörgen Karlsson [manussförfattare och ansvarig utgivare]
Jörgen arbetar som grafiker i Luleå och på sin fritid skapar han serietidningar och försöker skriva bok. Detta är fjärde serietidningen som han producerar och han hoppas att detta blir det fetaste och bästa numret hitintills. Hans favoritserie är Thor (The God Butcher/Godbomb) och nya Elric från Titan Comics.

Sika Murti [bild och bläck – Dödlig kommendering]
Sika har tagit konstexamen och arbetar som serietecknare på full tid i Malang, Indonesien. Han har hitintills mest arbetat med indieserier, så många faktiskt att han inte kommer ihåg dem alla. Hans favoritserier är Batman Arkham Asylum och Batman Hush bland många andra. Favoriterna bland serieskaparna är Dave Mckean, Travis Charest, Alex Maleev, Greg Capullo, och förstås Jim Lee.

Ichsan Ansori [färgläggning]
Ichsan är en frilansande färgläggare som bor i Padang, Indonesien. Han har främst arbetat med olika indieserier och nyligen för brittiska Kugali Media. Han har läst manga hela livet och på senare år även serier från Hongkong och Kina. Hans favoritserier är One Piece och Blood & Steel. Bland serieskaparna har han svårt att säga vem som är hans favoriter men han gillar skarpt serietecknaren Jim Lee och färgläggaren Arif Prianto.

nr4underproduktion6

Daniel Karlsson [framsidesillustratör]
Daniel arbetar som nattvakt och är på sidan om frilansande illustratör. Han är verksam i Stockholm och har illustrerat bilder till vitt skilda projekt som e-böcker, CD-omslag och rollspel. Daniel läser inte så mycket serier nu för tiden men gillade skarpt Fables som han betade av senast. Bland favoritillustratörerna finns John Romita Jr och framför allt Dave McKean.

Anders Skoglind [bild och bläck – Konung Gråkappa]
Anders är inte bara serietecknare utan också smed. Han spenderar sin tid främst i Kiruna och i den lilla byn Saittarova. Förutom att teckna 91:an tecknar han också sin egna serie Viltliv. Dessutom har hans bok Fjällvandrarens Trollguide gjorde stor succé sedan den släpptes år 2017.

Hakan Aydin [bild & bläck – Gravens hemlighet]
Är det någon som inte har några problem att komma ihåg var han bor så är det Hakan Aydin eftersom han bor och är verksam i staden Aydin i Turkiet. Förutom att vara en frilansande serietecknare har han arbetat för förlag som Apogee Comics och Zenescope Entertainment.

nr4underproduktion3