visitor2Pojken under apelsinträdet
Ibland får jag väldigt stor lust att skriva en berättelse i en helt annan genre än den jag normalt huserar i. Pojken under apelsinträdet är en sådan berättelse och kan liknas vid en modern fabel även om ingen av rollfigurerna är ett talande djur, växt eller fysiskt föremål. Det tog mig bara en kväll att skriva och finputsa denna korta berättelse som kanske kan lära er ett och annat. Det beror givetvis på om ni förstår sensmoralen eller inte.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!


visitor2Mitt namn är Daniel Bernstein
Detta är min första fanfiktiva novell. Den utspelar sig i V:s universum där rymdödlor från Sirius har ockuperat jorden för vårt vatten och föda. Novellen berättar Daniel Bernsteins tragiska liv efter att denne kollaboratör släpades iväg till besökarnas moderskepp för ett ovisst öde. Jag hade väldigt roligt när jag skrev denna korta novell och hoppas att ni som gillar V finner den underhållande. Jag rekommenderar er också att se denna svenska fanfilm om ni vill veta hur kampen mellan Diana och Juliet slutade.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!


satanskalaspdfKarl Kämpe – Novell 3: Satans Kalas
Karl Kämpe och färdkamraten Guillaume de Montauroux har lämnat Polen bakom sig och kommit fram till Wien, den habsburgska huvudstaden. Guillaume berättar att han vill att de skall besöka ett nöjespalats som kallas Teufelhof. Problemet är bara att de är luspanka. I en stad som Wien finns det som tur är alltid en möjlighet för handlingskraftiga personer att tjäna snabba pengar. Frågan är bara om priset som måste betalas är för högt?

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!


denfranskekanaljen2Karl Kämpe – Novell 2: Den Franske Kanaljen
Karl Kämpe har lyckats ta sig ut ur det krigsdrabbade Ukraina och in i södra Polen på sin väg mot Sverige. När han kommer in i hertigdömet Belz bryter ett kraftigt oväder ut och Karl blir sjuk. Nerkyld och utmattad lyckas han med sina sista krafter ta sig till ett torp där han svimmar. Många dagar senare får han reda på att han räddats från döden av Bogdana. Som tack vill den gamla haggan att Karl utför en tjänst åt henne.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!


minfordarvadestad2Min fördärvade stad
Min fördärvade stad är en kort skräcknovell som utspelar sig i en onämnd svensk stad. En nattvandrare tar sig en promenad runt staden och i hans inre monolog guidar han läsaren igenom stadens olika områden och berättar om de hemskheter som utspelat sig på platserna. Med vemod minns nattvandraren en bättre tid men i och med industrialiseringen har staden och dess invånare i hans tycke blivit fördärvade.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!


urragnaroksaskapdfKarl Kämpe – Novell 1: Ur Ragnaröks Aska
Karolinen Karl Kämpe vaknar upp på Poltavas blodiga slagfält. Det sista han minns är att han i full fart red mot en hel bataljon av fiender innan allt blev svart. Den ryska björnen har just krossat den svenska armén och spillrorna flyr söderut. Karl har lämnats kvar och om han inte skall sluta som kråkföda måste han lyckas undkomma de hastigt närmande ryska likplundrarna.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!

 


karlkamperollpersonenpdfKarl Kämpe som äventyrare till Götterdämmerung
Hur skulle Karl Kämpe se ut som en nyutslagen äventyrare till rollspelet Götterdämmerung (version 1.0)? I mitt exempel har jag utgått från året efter slaget vid Poltava (1710) då Karl Kämpe är 31 år och precis har lämnat den svenska armén. Denna äventyrare kan spelas som en rollperson eller vara en intressant spelledarperson som spelledaren kan använda sig av.

Tryck här för att ladda ner pdf-filen!